Ota musiikkifestivaalit haltuun

Ota musiikkifestivaalit haltuun

Kesä on erilaisten musiikkifestivaalien kulta-aikaa. Festareille kokoonnutaan tietysti kuuntelemaan live-musiikkia ainutlaatuisessa miljöössä, mutta myös nauttimaan lomasta, vapaasta ajasta sekä vanhoista ystävistä ja uusista tuttavuuksista. Festivaaleja löytyy jokaisen musiikkigenren ystäville, kansanmusiikista heviin, perinteikkäistä ikinuoristaa aivan uusiin tulokkaisiin. Osa festareista taas panostaa ohjelmistoon, jossa eri musiikkityylien edustajat esiintyvät sulassa sovussa. Tämä tuo myös festarikansaan virkistävää monipuolisuutta.

Kasvata myyntiä

Festivaalit tarjoavat oivan markkinan myyjälle, jolla on käsitys tuotteensa potentiaalista ja kohderyhmästä. Mikäli tuote on oikea, kohderyhmä saapuu paikalle festivaalien imussa, ja kauppa käy riippumatta yrityksen liikevaihdosta. Tarkka kohderyhmäajattelu ja -tietoisuus sopivien työkalujen avulla https://www.lime-technologies.com/fi/ ovat avain menestykselliseen kaupankäyntiin, olipa kyse sitten pienimuotoisesta korumyynnistä tai vaikka kokonaisen festivaalin suunnittelusta.

Tärkeintä on tuntea asiakaskunta. Kun asiakasrekisteri on koottu ja ajantasainen, erilainen markkinointi on helppo kohdentaa. Festivaalit ovat myös mainio tapa koota asiakasrekisteriä edullisesti ja nopeasti. Tyypillinen festivaalikävijä on hieman alle 30-vuotias nainen ja vanhemmat ikäluokat ovat selvästi vähemmistössä. Kävijäkunta on kuitenkin laajentunut voimakkaasti, ja edustettuina ovat kaikki ikäluokat ja sukupuolet.

Minne festivaalille?

Se, mikä on Suomen paras musiikkifestivaali ja minne kannattaa suunnata, on tietenkin makukysymys. Kenties joku isoimmista on mieleesi? Seuraavien festivaalien yleisömäärä ja suosio kertovat ainakin sen, että festivaali on onnistunut vastaamaan monien toiveisiin hyvin. Se kertoo myös siitä, että yrittäjän kannalta festivaali on todennäköisesti kannattava, mikäli tuote, markkinointi ja myynti ovat kunnossa. Tähän kannattaa hankkia asiantuntevaa apua: https://www.lime-technologies.com/fi/, mikäli se on tarpeen.

Kävijämäärältään yksi Suomen suosituimmista festivaaleista on Pori Jazz. Mikäli tapahtuma on ennestään vieras, nimen ei kannata antaa hämätä. Tarjolla on monenlaista muutakin musiikkia kuin perinteistä jazzia, jota monet pitävät vaikeasti lähestyttävänä. Musiikkitarjonta on runsasta ja raikasta. Paikalla on lukuisia kansainvälisiä artisteja, ja yleisössä puolestaan paljon kotimaisia julkkiksia. Tapahtumapaikkana on aina toimiva Kirjurinluoto.

Savonlinnan oopperajuhlat puolestaan edustavat täysin toisen tyyppistä musiikkigenreä ja tapahtumamiljöötä. Unohtumattomia muistoja luodaan Olavinlinnassa vesistön äärellä, ja tapahtumaan osallistuu joka vuosi huimat 60 000 klassisen musiikin ystävää. Oheistapahtumissa on tarjolla myös kevyempää musiikkia ja muuta kulttuuria, kuten esimerkiksi tanssia. Oopperajuhlat ovat arvokas tapahtuma, mutta niistä puuttuu täysin kaikki jäykistely ja pönötys, joten ensikertalainenkin tuntee olonsa vapautuneeksi.

Tangoa, rockia vai jotain ihan muuta?

Seinäjoen Tangomarkkinat puolestaan kerää vielä enemmän kävijöitä nauttimaan tangon tahdeista. Monissa konserteissa tangoa ei ainoastaan kuunnella, vaan myös yleisö pääsee osallistumaan tanssin pyörteisiin. Välittömänä ja menevänä festivaalina tunnetut Tangomarkkinat huipentuvat finaaliin, jossa kruunataan uudet tangokuninkaalliset. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat seurata tapahtumaa suorana lähetyksenä televisiosta.

Ilosaarirock on Ruisrockin rinnalla yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja maineikkaimmista rockfestareista. Ilosaari on tunnettu hieman vaihtoehtoisempana festivaalina, joka ei kainostele uuden kokeilemista, vaikka koettavaa löytyy myös perinteisemmän rockin ja popin ystäville. Aloittelijoillekin annetaan tilaa loistaa. Festivaalilavoja on useita, joten niitä kiertelemällä voi suunnitella juuri itselleen sopivimman kattauksen.

Olipa festivaalisi kesällä mikä tahansa, ja olitpa siellä liikkeellä työssä tai vapaalla, muista nauttia hetkistä. Ne tulevat lämmittämään seuraavana syksynä ja talvena vielä monta kertaa – ja mielimusiikkiasi voit onneksi kuunnella koska tahansa, vuodenajasta riippumatta.

dante