Vaihtoehtoja rock-festivaaleille Suomessa

Vaihtoehtoja rock-festivaaleille Suomessa

Suomessa kesä tietää valon ja lämmön lisäksi myös sitä, että tarjolla on runsas joukko erilaisia musiikkifestivaaleja, joista jokaiselle löytyy taatusti mieleinen tapahtuma. Vaikka useimmiten musiikkifestivaalit yhdistetään automaattisesti rock-festivaaleihin, joita Suomessa järjestetään kesän aikana lukuisia aina Provinssirockista Ruisrockiin sekä Ankkarockista Ilosaarirockiin, tarjoaa Suomi kuitenkin monia muitakin musiikkiin liittyviä tapahtumia eri puolilla maata.

Savonlinnan Oopperajuhlilla klassinen musiikki väreilee ilmassa

Mikäli rock ei innosta, vaan klassisempi musiikki tuntuu läheisemmältä, kannattaa ottaa nokka kohti Savonlinnaa, jossa järjestetään joka vuosi todella kovatasoiset ja kansainvälisestikin tunnetut Oopperajuhlat. Savonlinnan Oopperajuhlat ajoittuvat yleensä yhden kuukauden ajalle heinäkuun ja elokuun tienoille. Ohjelmistossa hellitään oopperan ystäviä toden teolla ja esimerkiksi vuoden 2017 Oopperajuhlilla päästiin nauttimaan Franz Leharin operetista nimeltä Iloinen Leski sekä monesta klassikkoteoksesta kuten Verdin La Traviatasta.

Seinäjoen Taingomarkkinat ovat täynnä rytmiä ja tunteita

Mikäli rytmi ja tunne virtaavat veressä, saattaa yksi mielenkiintoinen musiikkitapahtuma löytyä Seinäjoelta. Seinäjoen Tangomarkkinoille pääsee karkeloimaan joka vuosi heinäkuun alkupuolella. Tässä tapahtumassa valitaan vuosittain Tangolaulukilpailun myötä vuoden tangokuningas sekä tangokuningatar, joista moni on ponnahtanut kansan tietoisuuteen valintansa myötä. Tangomarkkinat on musiikkifestivaali, joka vetää puoleensa hyvinkin eri ikäisiä ihmisiä aina nuorista ikäihmisiin. Tässä tapahtumassa tangolaulukilpailu on toki kohokohta, mutta lisäksi festivaalikansa pääsee nauttimaan perinteisistä lavatansseista ja monenlaisista konserteista keskellä Suomen kauneinta suvea.

Summer Sound Festival ilahduttaa elektronisen musiikin ystäviä

Jos elektroninen musiikki saa sydämen palavasti sykkimään, on siinä tapauksessa lämmöllä suositeltava osallistumista Summer Sound Festivalille, joka pidetään joka vuosi heinäkuun loppupuolella Helsingissä. Perinteisesti tämä musiikkifestivaali on pidetty Messukeskuksessa Pasilassa, mutta viime aikoina tapahtuma on laajentunut myös keskustaan. Summer Sound Festival tarjoaa elektronisen musiikin parhaita rytmejä ja melodioita ja lisäksi mahdollisuuden tanssia mahtavan musiikin tahtiin ja hyvän seuran parissa vaikka läpi yön! Tämä on esimerkki musiikkifestivaalista, joka on kasvanut joka vuosi yhä suositummaksi.

dante