Provinssirock on yksi Suomen suosituimmista festareista

Provinssirock on yksi Suomen suosituimmista festareista

Monella suomalaisella rock-musiikin ystävällä on muistoja Provinssirockista, joka on yksi suurimmista Suomessa järjestettävistä musiikkifestivaaleista. Provinssirock järjestetään joka vuosi Pohjanmaalla sijaitsevalla Seinäjoella, joka tunnetaankin nykyisin parhaiten juuri tästä tapahtumasta.

Kuinka kauan Provinssirock kestää?

Provinssirock on pituudeltaan ollut useimpina vuosina kolmepäiväinen, vaikka joskus se on lyhennetty myös kaksipäiväiseksi versioksi. Tämä on musiikkifestivaali, joka tunnetaan festarikauden avaajana. Monelle Provinssirock edustaa festarikesän avausta, sillä tämä tapahtuma on järjestetty aina kesäkuun alkupuolella tai puolessavälissä jo vuodesta 1979. Pian yksi Suomen pitkäikäisimmistä musiikkifestivaaleista pääseekin juhlistamaan 40-vuotista taivaltaan, joten onkin mielenkiintoista, mitä kaikkea ohjelmistoon on juhlavuonna luvassa.

Provinssirockin suosio

Provinssirockiin saapuu vuosittain kymmeniätuhansia kävijöitä eri puolilta Suomea. Usein tapahtuman liput myydään aivan loppuun, eikä se sinänsä ole mikään ihme, sillä tämä festivaali houkuttelee vuosi toisensa jälkeen huippunimekkäitä artisteja sekä kotimaasta että ulkomailta. Viimeisten vuosikymmenten aikana esiintyjiin on mahtunut valtava määrä todella tunnettuja ja lahjakkaita musiikkimaailman tähtiä, joista mainittakoon esimerkiksi Linkin Park, Foo Fighters, Billy Talent, System of a Down, Pendulum, Marilyn Manson, R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Patti Smith, Scissor Sisters, Kent, Lamb Of God, Lou Reed, Faith No More, Dream Theater, David Bowie, Faith No More sekä Weezer. Kotimaisista huippunimistä Provinssirockissa ovat esiintyneet esimerkiksi HIM sekä Nightwish lukemattomien muiden rakastettujen artistien ja yhtyeiden ohella.

dante