Helpot vinkit festareihin lähtevälle – festarikävijä, älä missaa näitä!

Helpot vinkit festareihin lähtevälle – festarikävijä, älä missaa näitä!

Monelle kesän festarit ovat must joka vuosi. Erilaisia festareita järjestetään ympäri maailmaa ja niiden koko vaihtelee pikkuisista hirmuisen suuriin. Myös kotimaassamme Suomessa on vuosittain tarjolla herkkua niin pop-musiikin ystäville, jazzaajille kuin raskasta musiikkia fanittavillekin. Festareille lähtiessä kannattaa innostuksesta huolimatta hoitaa muutamat tärkeät asiat ennen matkaa, sillä harvemmin tarjolla on luksustason majoitusta. Realiteetti on usein teltta mutaisella alueella, ja kesähelteisiin (tai pakkasiin, kuka tietää) yhdistettynä kannattaa muistaa muutamat kikat, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Tämän artikkelin nippelivinkit takataskussa on hyvä lähteä matkaan ja voi keskittyä kaikkein tärkeimpään: tanssimiseen, musiikkiin ja ikimuistoiseen aikaan!

 

1

Suunnittele ajankäyttö viisaasti – säästyt tuhottoman pitkiltä jonoilta ja sinulle jää enemmän aikaa tärkeimmälle, hauskanpidolle!

Saavu porteille hyvissä ajoin ennen ensimmäisen esiintyjän esitystä. Käytännössä tämä tarkoittaa noin kahta tuntia. Tulemalla porteille ajoissa vältät suurimman ruuhkaan ja pääset nopeammin festarialueelle – ja varaamaan parhaat paikat!

2

Tarkasta festareiden rajoitteet etukäteen – älä pakkaa mukaan mitään kiellettyä, jos haluat välttyä mielipahalta ja pitkältä odotukselta!

Ota selvää, mitä festarialueelle saa – ja ei saa – ottaa mukaan. Älä pakkaa mukaan mitään kiellettyä, sillä se viivästyttää pääsyäsi alueelle entisestään. Pakkaa mukaasi muutenkin vain olennaiset, sillä mitä vähemmän yleisöllä on tavaraa, sitä vikkelämmin turvatarkastuksista päästään läpi.

3

Hanki itsellesi festareiden sovellus – saat alueen kartan ja kojut kätevästi puhelimeesi!

Monet festarit tarjoavat ilmaisen sovelluksen, josta löytyy tärkeää tietoa festareista, kuten alueen kartta, myyntikojut ja festariohjelma. Älä missaa tätä vaan hanki sovellus festareiden ajaksi käyttöösi, niin olet aina ajan tasalla!

4

Suunnittele vessakäynnit tarkoin – äläkä jätä käyntiä viime tinkaan, jos haluat välttyä nololta tilanteelta!

Ei ole salaisuus, että festarialueen vessajonossa voi vierähtää puolisenkin tuntia. Siispä vessakäyntien kanssa kannattaa taktikoida, eikä kannata jättää käyntiä siihen pisteeseen, kun pissahätä on jo ylitsepääsemätön. Käy vessassa usein ja valitse sellainen bajamaja, jonka lähellä on käynnissä jokin suuri keikka. Tällöin on todennäköistä, että sen alueen ihmiset ovat kuuntelemassa keikkaa, eivät vessan lähistöllä.

5

Älä elä yli varojesi – budjetoi tarkoin!

Varaa mukaan festareille ainoastaan suunnittelemasi määrä käteistä – tämä on kikka, joka auttaa sinua budjetoimisessa. Näin et tule vahingossakaan kuluttaneeksesi yli varojesi, vaan näet koko ajan, paljonko rahaa on vielä käytössä. Mieti tarkoin, tarvitsetko ylihinnoiteltuja tuotteita oikeasti, vai onko ostopäätös vain hetken huumaa.

6

Älä anna nestehukan pilata kokemusta – muista juoda paljon vettä!

Pidä huoli siitä, että sinulla on koko ajan saatavilla raikasta vettä. Festarien huumassa juominen saattaa helposti unohtua, mutta varsinkin kuumina kesäpäivinä se on ensisijaisen tärkeää – ethän halua pyörtyä ja missata parasta keikkaa!

7

Varaudu energialla – varavirtalähde pitää kännykän käynnissä koko päivän!

Puhelimen varavirtalähde on edullinen hankinta ja pitää puhelimen käynnissä koko päivän – näin saat parhaat kesämuistot talteen kuvien muodossa ja kaverit kiinni, jos he menevät hukkaan!

8

Muista nämä nippelikikat – ne saattavat pelastaa elämäsi, tai no, ainakin ne saattavat pelastaa sinut elämäsi suurimmalta katastrofilta!

Muista pakata ilmaan sopivia vaatteita (kuten kidsbrandstore.fi), moneen taipuvia jätesäkkejä, rakkokatastrofeilta pelastavia laastareita, vessakauhulta pelastavaa vessapaperia ja hygienialle ehdottomia kosteuspyyhkeitä.

dante