Pakkausvinkit festareille

Pakkausvinkit festareille

Kevään kynnyksellä alkavat mielessä siintää jo Suomen kesä, sekä useat erilaiset festarit, joita maassamme järjestetään. Toki festareita löytyy myös muualta maailmasta, mutta Suomi tarjoaa kaikenlaisille ihmisille kattavan valikoiman erilaisia tapahtumia.

Festarit ovat hauskoja tapahtumia, joista usein jää upeita muistoja loppuelämäksi. Jotta nämä muistot olisivat huonojen sijasta mahtavia, haluamme tarjota muutamia vinkkejä siihen, että kokemuksestasi tulisi varmasti onnistunut. Upea festarikokemus syntyy monien asioiden yhteissummasta, mutta yksi iso osa-alue on oma valmistautuminen. Ja erityisesti se, että olet pakannut mukaan kaiken tarvittavan.

Kaikki me osaamme pakata perusasiat, kuten vaatteet, hygieniatarvikkeet ja tärkeät dokumentit, kuten liput, henkilöllisyystodistuksen ja rahat. Mutta moni unohtaa joitakin tärkeitä asioita, joiden vuoksi saattavat koko festarit mennä pilalle. Nykyaikana tarjolla on kyllä laajasti mahdollisuuksia ostaa mitä vain tarvittaessa, mutta saattaa olla helpompaa ja halvempaa varautua mahdollisimman hyvin jo etukäteen. Mitä siis kannattaa pakata mukaan, katso alta meidän vinkkimme!

Yöpymistarvikkeet
Jos olet päättänyt viettää yön hotellissa tai asuntoautossa, voit unohtaa tämän kohdan, mutta mikäli tiedossa on yö leirintäalueella, jatka lukemista. Teltan ja makuupussin lisäksi, suosittelemme pakkaamaan mukaan kunnollisen makuualustan, mielellään ilmalla täyttyvän. Festari-aamu näyttää paljon valoisammalta hyvin nukutun yön jälkeen, jonka takaa kunnollinen makuualusta. Emme suosittele kantamaan koko makuuhuoneen sisältöä mukana, mutta kroppa kiittää hyvästä levosta. Kunnon hifistelijä ottaa mukaansa myös matkatyynyn, jolloin teltassa vietetty yö alkaa jo tuntua luksukselta.

Eväät
Eväät ne miehen tiellä pitävät, ja tämä pätee erityisesti festareilla. Hotellissa tai asuntoautossa yöpyvillä on tietysti paremmat evästysmahdollisuudet, ja asuntoautossa on käytössä jopa oma keittiö ja jääkaappi, kunhan muistaa täydentää varustuksen esimerkiksi byggmax.se:ltä hankittavalla nestekaasulla. Kaikilta festareilta löytyy toki ruokaa, mutta mitä tehdä kun huomaa keskellä yötä teltassa, että jotain ruokaa olisi saatava, eikä ruokapaikkaa ole lähimaillakaan?

Hyvin säilyvät, suolaiset ja makeat purtavat, kuten pähkinät, sipsit ja kuivatut hedelmät, pitävät huolta sokeri- ja suolatasapainosta. Lisäksi on hyvä pakata mukaan reilusti vettä, varsinkin jos aikoo nauttia alkoholia. Nestehukka on yleinen festarikävijöiden vaiva, joka voi pahimmillaan pilata koko kokemuksen.

Sadevarusteet
Suomen kesä on kaunis, mutta usein myös sateinen, joten aivan ehdoton lisävaruste festareille on sadevarusteet. Kertakäyttöinen sadeviitta ja kumisaappaat riittävät varsin hyvin, eivätkä vie paljoa tilaa pakatessa. Vaikka sääennuste lupaisi pelkkää aurinkoa ja lämpöä koko ajaksi, voi sadekuuro siltikin yllättää. Musiikin fiilistely ja tanssiminen sateessa on paljon mukavampaa, kun varpaat on suojattu mudalta ja vaatteet pysyvät kuivina.

Kosteuspyyhkeet ja vessapaperi
Nämä kaksi asiaa voivat pelastaa pahemmaltakin katastrofilta. Festarit tarjoavat bajamajoissaan toki vessapaperia, mutta usein se loppuu jossakin vaiheessa. Et halua löytää itseäsi vessasta ilman sopivia varusteita, joten repussa tai laukussa on aina hyvä pitää mukana pieni määrä paperia. Kosteuspyyhkeet taas toimivat hyvin pienten likojen pyyhkimiseen, sillä festarialueilla ei suihkuja tai muita pesupaikkoja löydy joka kulmasta.

Aurinkorasva
Aurinkorasva on asia joka monelta unohtuu, ja tämän voi huomata useista ravunpunaisista festarikävijöistä. Älä siis unohda aurinkorasvaa, äläkä unohda sen levitystä. Festarit sujuvat paljon mukavammin, kun vältät ikäviä ja kivuliaita auringonpolttamia.

Tässä siis muutamia vinkkejä, joista toivomme olevan sinulle hyötyä. Tässä on toki vain osa asioista joita pakata mukaan, mutta kokemuksen mukaan ainakin nämä on hyvä muistaa.

dante