Musiikkifestarit ja niiden merkitys

Musiikkifestarit ja niiden merkitys

Mikäli sanakirjasta tai Wikipediasta etsii merkitystä sanalle musiikkifestivaalit, selitetään se todennäköisesti musiikkiin liittyvänä tapahtumana, johon saattaa ohessa kuulua tiettyjä erityispiirteitä, kuten tietty musiikkigenre tai vaikkapa jokin juhla. Useimmiten musiikkifestivaaleja järjestetään ulkotiloissa ja niissä on musiikin lisäksi tarjolla paljon muutakin aina ruuasta ja fanituotteista muuhunkin esittävään taiteeseen, kilpailuihin ja tapahtumiin.

Yleensä musiikkifestarit järjestetään säännöllisin väliajoin

Useimmiten musiikkifestarit toistuvat säännöllisesti tietyin aikavälein. Yleisimpiä ovat musiikkifestivaalit, jotka järjestetään vuosittain samassa paikassa ja suunnilleen samana ajankohtana. Jotkut musiikkifestivaalit järjestetään siten, että lipputulot menevät artistien ja tapahtumanjärjestäjien hyväksi, mutta yhä useampi musiikkitapahtuma järjestetään jonkun tietyn tahon hyväksi, kuten hyväntekeväisyyden johonkin määrättyyn kohteeseen.

Kulta-aika

Monet ovat sitä mieltä, että 60- ja 70-luvuilla elettiin musiikkifestareiden parasta aikaa, sillä tuolloin järjestettiin lukuisia legendaarisia festivaaleja, joista puhutaan vielä tänäkin päivänä haikailevaan sävyyn. Nykyään musiikkifestarit keskittyvät todella laadukkaan musiikin ohella moneen muuhunkin asiaan. Monelle festareilla kävijöille esiintyjälista ei välttämättä ole ensisijainen syy festivaaleille osallistumiselle, vaan festarit saattavat olla vain hyvä tilaisuus pitää hauskaa kavereiden kanssa. Monelle musiikkifestarit ovat ennemminkin telttailua, hauskanpitoa ja musiikin kuuntelemista hyvässä seurassa. Musiikkifestareilla yhdistyvät musiikki, taide, tanssi ja viihde muissakin eri muodoissaan. Ihmisille kulttuuriin katsomatta musiikkifestarit ovat luontainen keino pitää hauskaa ja saada pieni irtiotto arjesta. Usein niistä jää käteen roppakaupalla muistoja ja lämpimiä tunnelmia.

dante